ХАОС ЗБОГ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ НЕДИЋА: Сукоб комуниста и десничара испред суда, дошла и три свештеника

Поступак рехабилитације ратног премијера Србије Милана Недића, у којем ће данас на суду у Тимочкој улици бити одржано рочиште, изазвао је су...

Поступак рехабилитације ратног премијера Србије Милана Недића, у којем ће данас на суду у Тимочкој улици бити одржано рочиште, изазвао је сукобе испред зграде суда, и то између неокомуниста и десничара.
Испред зграде суда окупило се око 50 неокуминиста и 30 десничара. И једна и друга група јасно носе своја идеолошка обележја: комунисти машу црвеним заставама и заставама СФРЈ, док десничари марширају под заставама са ликом Димитрија Љотића, као и организације „Збор“, чији је Љотић својевремено био оснивач. Они носе и заставу под којом су ратовали припадници војске јужњачких република из америчког Грађанског рата.
Десничари носе транспарент „Спасавање Срба није злочин“.
На скуп су дошла и тројица свештених лица у мантијама са још неколико младића. Свештена лица стоје поред десничара, али не учествују у скупу. Са стране комуниста, протесту су се придружиле и чланице организације „Жене у црном“.
Припадници једне и друге скупине се вређају. Комунисти узвикују „Идите у Блајбург“, док им десничари узвраћају са „Бандо црвена“ и „Како је на Дедињу?“. Десничари транспарентом поручују: „Крцун и Лека, проклети довека“.
Сукобљене стране ратују и песмама: десничари певају песме о Љотићу и Недићу, као и нумеру „Србијо мати“. Комунисти узвраћају са „Тито иде преко Романије“.
Од блиског судара дели их кордон полиције, а групе се међусобно вређају и једни друге називају усташама. У овом тренутку, неокомунисти блокирали су Тимочку улицу.
Поступак рехабилитације почео је 7. децембра 2015. године, седам година након што су захтев за рехабилитацију поднели Српски либерални савет, Удружење политичких затвореника и жртава комунистичког режима и породица Недић.

Милан Недић је био председник српске владе у периоду нацистичке окупације. Земљу је напустио крајем 1945. године, али је убрзо ухапшен у Аустрији и враћен у Југославију. Недићу није суђено, јер је 4. фебруара 1946. године извршио самоубиство скоком са прозора истражног затвора.

Име

Битка на Кошарама,1,Бомбардовање 1999,5,Давид Драгичевић,1,Занимљивости,58,Злочин "Олуја",3,Злочини,59,Издвајамо,5,Интервју,1,Историја Српске Босне,77,Космет 1998-1999,1,Новости,11,Одбрамбено-Отаџбински рат 1992-1995,29,Остало,106,Православље,17,Православна браћа,2,Република Српска (БиХ),26,РС Крајина,12,Скендербег,2,Србија,9,Србија и Грчка,2,Србија и Русија,1,Сребреница ЛАЖ која траје,15,Српска историја,163,Српски језик,25,Усташки злочини,1,Црна Гора,3,English,3,
ltr
item
СРБСТВО ꒌ: ХАОС ЗБОГ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ НЕДИЋА: Сукоб комуниста и десничара испред суда, дошла и три свештеника
ХАОС ЗБОГ РЕХАБИЛИТАЦИЈЕ НЕДИЋА: Сукоб комуниста и десничара испред суда, дошла и три свештеника
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwy2ggiVcFA1Wl9iFSZGzByKPfCiOctBGaF_7u_OR03VO2OYfkgB3LKYQq7y-TbVd9AkByVNFBJeOeIKplMEyeUDshQR6SkLS4aWaUxGyrbi8oWJGmmdP1Cskx_m8SXHSeJx3l7if1P54x/s640/nedic.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwy2ggiVcFA1Wl9iFSZGzByKPfCiOctBGaF_7u_OR03VO2OYfkgB3LKYQq7y-TbVd9AkByVNFBJeOeIKplMEyeUDshQR6SkLS4aWaUxGyrbi8oWJGmmdP1Cskx_m8SXHSeJx3l7if1P54x/s72-c/nedic.jpg
СРБСТВО ꒌ
http://srpska-bosna.blogspot.com/2016/02/blog-post_8.html
http://srpska-bosna.blogspot.com/
http://srpska-bosna.blogspot.com/
http://srpska-bosna.blogspot.com/2016/02/blog-post_8.html
true
5778207747254231822
UTF-8
Учитани су сви чланци Није пронађен ниједан пост ПРИКАЖИ СВЕ Прочитај више Одговори Откажи Обриши Од Почетна СТРАНИЦЕ ЧЛАНАКА Погледај све ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ ОЗНАКА АРХИВА ТРАЖИ СВИ ЧЛАНЦИ Није пронађен ниједан пост са Вшим захтевом Назад на Почетну Недеља Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Нед Пон Уто Сре Чет Пет Суб Јануар Фебруар Март Април Мај Јун Јул Август Септембар Октобар Новембар Децембар Јан Феб Мар Апр Мај Јун Јул Авг Сеп Окт Нов Дец управо сад пре 1 минуте $$1$$ minutes ago пре 1 сата $$1$$ hours ago Јуче $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago пре више од 5 седмица Пратилаца Прати THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy